Direktlänk till inlägg 27 juli 2012

Konsert: 46664 - The event (på DVD)

Av Georges Petreas - 27 juli 2012 16:45

 

29 november 2003 samlades över 30 av världens största artister framför 40 000 människor i publiken på Green Point Stadium i Cape Town/Sydafrika, för att göra världen medveten om de stora problemen som HIV/Aids innebär – framför allt för Afrika.


Projektet lånade Nelson Mandelas fångnummer (46664) och naturligtvis deltog huvudpersonen själv både på scenen och i publiken.


Konserten sågs direktsänd i TV, radio och på Internet av över 2 miljarder människor.


Det här är liveupptagningen av konserten på DVD och inkluderar över 4 timmar musik på 2 skivor. Bland de deltagande artisterna ser du Anastacia, Angelique Kidjo, Beyonce, Bob Geldof, Bono, Eurythmics, Ms Dynamite, Peter Gabriel, Queen, The Corrs, Youssou N'Dour, Yusuf Islam (fd Cat Stevens) och Zucchero.


Mina personliga höjdpunkter är Eurythmics återförening för ett par känsligt framförda låtar, Queens bombastiska avslutning med några av deras mest kända hits och The Corrs spröda irländska toner.

Jag skall inte sticka under stolen med att några framträdanden känns lite väl träiga och framförs av artister som är helt okända i Europa (men säkert jätteidoler i Afrika).

Totalt sett är det dock en positiv, informativ och känslosam konsert som sätter fingret på en sjukdom som dagligen dödar fler än vi kan ana i Afrika.


Bilden är OK men inte så mycket mer än så. Den känns lite ofokuserad och med rätt så medioker upplösning. Den blir dock bättre efterhand som konserten varar och när natten faller på. Då blir också ljussättningen mera dramatisk och bilden dynamisk med god svärta.


Ljudet är tillgängligt i Dolby Digital 5.1 och i Stereo (det senare ljudspåret är lite tunt dock så välj det förra om du har möjlighet) och håller en god kvalitet med mycket dynamik och detaljer.


Musik:   (4)

Bild:  (3)   

Ljud:  (4)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Georges Petreas - 14 december 2015 15:03


  Som invandrare från Puerto Rico ansåg Jennifer Lopez' föräldrar tidigt att det var viktigt med en bra utbildning och förmåga att kunna prata flytande engelska. Istället för att riskera att råka i knipa i de tuffa kvarteren i Bronx uppmuntrade fö...

Av Georges Petreas - 15 december 2014 15:47


  Eurythmics var en brittisk duo, bestående av Annie Lennox och David Stewart. De båda var tidigare medlemmar i bandet The Tourists. Bandet splittrades dock 1980 och istället bildade de två Eurythmics. Året därpå släpptes första albumet ”In ...

Av Georges Petreas - 19 oktober 2013 12:16


  Denna magiska inspelning gjordes på Wembley Stadium 12/7 1986, och var en an två spelningar i London med vardera över 70 000 extatiska åskådare. DVD.n släptes inte förrän 2003 men har sålt fem gånger platina i USA, fyra gånger platina i Storbrit...

Av Georges Petreas - 18 oktober 2013 16:52


  Denna konsert baseras på Phil Collins album “Going Back” och filmades i juni 2010 i den intima konsertlokalen Roseland Ballroom i New York. Phil Collins har här valt att dyka ner i soul- och Motown-klassiker som han själv älskade som...

Av Georges Petreas - 10 oktober 2013 17:25


    Här presenteras den amerikanska jazzsångerskan Norah Jones (född 1979 i Brooklyn) i en konsertupptagning från House of Blues i New Orleans. DVD.n filmades i augusti 2002 och innehåller stora hits som "Don't Know Why" och "Come Away with Me"....

Ovido - Quiz & Flashcards