Alla inlägg den 27 juli 2012

Av Georges Petreas - 27 juli 2012 17:11

 

Konserten släptes i mars 2006 och är Anastacias första konsert-DVD. Den innehåller liveinspelningar från konserterna i Berlin (Velodrom) och München (Olympiahalle) hösten 2004.


Bland låtarna märks stora hits som ”Why’d you lie to me”, ”Sick and Tired”, ”Not that Kind”, “Paid my Dues” etc.


Visst, låtarna är bra och man har hört dem så många gånger att man lätt kan sjunga med (i alla fall i refrängerna) och hennes röst är både tonsäker och kraftfull. Hon spelar dock på sin sexualitet lite väl mycket och intensivt. Det är nästan lika lättklätt som när Madonna intar scenen. Hon har inte heller mycket till scenshow utan står mest upp och ner och sjunger. Det resulterar i att hon inte lyckas fånga min uppmärksamhet helt och hållet. Det är inga problem att resa sig och gå ifrån (utan att pausa) för att hämta något kallt att dricka.


Det som också bidrar till att upplevelsen inte är komplett är att vare sig bilden eller ljudet (Dolby Digital 5.1) är på topp. Lite kornig bild utan speciellt mycket dynamik och ett ljud som de borde ha slipat lite på inför releasen. Framför allt är det mellanregister som släpar efter. Basen är för markerad och detsamma gäller den lite ettriga diskanten.   


Musik:   (3)

Bild:  (3)

Ljud:  (3)

Av Georges Petreas - 27 juli 2012 16:45

 

29 november 2003 samlades över 30 av världens största artister framför 40 000 människor i publiken på Green Point Stadium i Cape Town/Sydafrika, för att göra världen medveten om de stora problemen som HIV/Aids innebär – framför allt för Afrika.


Projektet lånade Nelson Mandelas fångnummer (46664) och naturligtvis deltog huvudpersonen själv både på scenen och i publiken.


Konserten sågs direktsänd i TV, radio och på Internet av över 2 miljarder människor.


Det här är liveupptagningen av konserten på DVD och inkluderar över 4 timmar musik på 2 skivor. Bland de deltagande artisterna ser du Anastacia, Angelique Kidjo, Beyonce, Bob Geldof, Bono, Eurythmics, Ms Dynamite, Peter Gabriel, Queen, The Corrs, Youssou N'Dour, Yusuf Islam (fd Cat Stevens) och Zucchero.


Mina personliga höjdpunkter är Eurythmics återförening för ett par känsligt framförda låtar, Queens bombastiska avslutning med några av deras mest kända hits och The Corrs spröda irländska toner.

Jag skall inte sticka under stolen med att några framträdanden känns lite väl träiga och framförs av artister som är helt okända i Europa (men säkert jätteidoler i Afrika).

Totalt sett är det dock en positiv, informativ och känslosam konsert som sätter fingret på en sjukdom som dagligen dödar fler än vi kan ana i Afrika.


Bilden är OK men inte så mycket mer än så. Den känns lite ofokuserad och med rätt så medioker upplösning. Den blir dock bättre efterhand som konserten varar och när natten faller på. Då blir också ljussättningen mera dramatisk och bilden dynamisk med god svärta.


Ljudet är tillgängligt i Dolby Digital 5.1 och i Stereo (det senare ljudspåret är lite tunt dock så välj det förra om du har möjlighet) och håller en god kvalitet med mycket dynamik och detaljer.


Musik:   (4)

Bild:  (3)   

Ljud:  (4)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards